12 Ekim 2007 Cuma

Karakara Kuşları




Karakara'lar


Doğanların çoğunun güçlü ve yırtıcı kuşlar olduğunu gördük. Amerika tropikal bölgelerinin yerlilerinden karakara'lar aksine uyuşuk gözükürler. Bu grubun en kuzeysel üyesi Audubon karakarası'dır (Poly borus cheriway).
Orta ve normal irilikteki bu siyahlı beyazlı türün bazen Meksika kartalı diye de adı geçer. Birleşik Amerika'nın güney eyaletleriyle daha güney bölgelerde bulunur.
Audubon karakarası da öbür karakara'lar gibi özellikle leşle beslenir. Fakat canlı avlara, meselâ yılanlara, kaplumbağalara ve kurbağalara rağbet etmez değildir. Meksika yollarında çöp peşinde koşmaya sıra gelince uzun ve güçlü bacaklarının üzerinde tavuksular kadar çeviktir. Yiyecek ararken bacaklarıyla ayaklarından yararlanarak, dallarla çalı çırpının altını kazış tarzı da tavuklara benzer Kendine yiyecek aradığı zamanların dışında, daha doğrusu karnı tokken pek hareketli değildir.

Hiç yorum yok: