Güvercin ve Güvercinci

27 Eylül 2007 Perşembe

Bi Türlü Beceremiyorlar.

Bu senenin (mart-nisan) ilk yavrularından bir çift arap ön tepe mardinim var. Biri dişi biri erkek, kardeşler. Aldığımda yavru kızmasıydılar, ilk ben uçurdum. Şu anda 2-3 gün peş peşe uçurursam 3 saat inmeden, sürekli dama gelip çekerek ve nokta olarak uçuyorlar. Uzun zaman (3-5 gün) uçurmadığım zaman oyundan takla atmaktan doğru dürüst uçamıyorlar, saçmalıyorlar, inemiyorlar vs.) Anlayacağınız mükemmel kuşlar.
Ama bi dertleri var. Hala yumurtlayamadılar. Çiftleştiklerini düşünüyorlar, erkek üste ayakları ile çıkıyor 1 saniye sonra iniyor ve iki birlikte sevinç turları atıyorlar. Görebildiğim kadarıyla bir çiftleşme olmuyor. (Diğer çiftlerle karşılaştırıyorum).
Acaba bu kuşlar daha acami mi ?. Bu işi zamanla mı öğrenecekler bilmiyorum. Bu iş öğretilir mi fikrim yok. Arkadaşım, çok uçuyorlarsa yumurtlamazlar dedi doğru mudur ?.
Zaman gösterecek.

Yavaş yavaş inanmaya başladım, çabuk yavru almak istiyorsanız eşlerden biri mutlaka tecrübeli olacak :). Çömezler zorlanıyor.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Güvercin Sever Dostum, bende Mardin Bakıyorum Benim Bir çift kuşumda senin tarif ettigin gibi...durmadan eşe giriyorlar ama bir türlü yumurtlamadılar..Bunun nedenikuşların kümese iyi alışmaması da olabilir,dişi güvercinin kısır olmasıda olabilir....Saygılarr...