Güvercin ve Güvercinci

26 Kasım 2007 Pazartesi

GÜYEDER - Çanakkale Güvercin Yetiştiricileri Derneği

Çanakkale Güvercin Yetiştiricileri Derneği (GÜYEDER) Türkiye’nin dört bir yanından gelecek güvercin severler ile bir açılış gerçekleştirecek.
Çanakkale ve çevre illerden gelen yüzlerce güvercin severlerin birleşme ve kaynaşma yeri olan GÜYEDER Çanakkale de bu günlerde dernek açılışı yapmaya hazırlanıyor. 27 Ekim 2007 tarihinde Türkiye’nin bir çok ilinden gelen güvercin severler Çanakkale’de buluşacak. Değişik cinste ve birbirinden değerli güvercinlerinde getirileceği açılışın oldukça renkli geçmesi bekleniyor. GÜYEDER üyelerinden Müjdat Yılmaz, “Bu işin çok fedakârlık ve zaman alıyor. Yeri geldiğinde oğlum Eren’e güvercinlere ayırdığım zamanı ayıramıyorum. Uzun yıllar bu işi zevkle sürdüreceğim” dedi. Öte yandan Beysan Taştan’da 34 yıldır güvercin sevdasıyla bu işe gönün verdiğini ve sayısız yarışmalara ve derneklere giderek bu merakını sürdürdüğünü dile getirdi.

GÜYEDER yarışma zinciri kuracak

ÇANAKKALE’ de 9 yıl önce kurulan Güvercin Yetiştiricileri Derneği (GÜYEDER) hobiden öteye gidemeyen Güvercin sevgisinin yarışmalarla geniş bir kitleye yayılması için bir dizi çalışma başlattı.

GÜYEDER başkanı Şükrü Ercan Törpü “Geçtiğimiz haftalarda yaptığımız kongre ile yeni bir yönetimle göreve başladık. İlk ziyaretimizi de Çanakkale Belediye başkanlık makamına yaptık. Başkan yardımcısı

Murat Firidinoğlu
Sayın başkan Ülgür Gökhan adına bizi ağırladı.

Çanakkale belediyesinin bize gösterdiği ilgi, hedefimiz olan dernek faaliyetlerini ses getirecek düzeye taşımak amacımıza güç verdi. Bu nedenden dolayı Belediyemizin tüm yetkililerine teşükkür ediyoruz. “ dedi.

GÜYEDER başkanı Törpü, “Dünyada bir dönem iletişim ağı kuran Posta güvercinleri sayesinde haberleşen insanoğlu, şimdi bu önemli türe olan sevgisini kurduğu derneklerle gösteriyor. Çanakkale’de her vatandaşımızın hayatının bir bölümlünde Güvercine ilgi gösterdiğini varsayacak olursak, derneğimizin planladığı etkinliklere olan ilginin yoğun olacağından kuşkumuz yok. Onlarca çeşit Güvercin türünün marifetlerini görsel ve yazılı basın sayesinde tüm Dünyayla paylaşmak için derneğimiz en güzel Güvercin türünden en marifetlisine ve en iyi taklacısına kadar çeşitli yarışmalar düzenleyecek” dedi.

Dernek faaliyetlerinin kısa sürede hayata geçirilmesi için bir lokale ihtiyaç duyduklarını anlatan GÜYEDER başkanı Törpü, “ Her sivil toplum kuruluşunun sorunu haline gelen Dernek lokali problemini bizde yaşıyoruz. Bu konuda Çanakkale belediyesinin yardımına ihtiyacımız var. Kentimizde yüzlerce insanımız Güvercin yetiştiriciliğini sadece hobi olarak yürütmekten rahatsız. Çünkü son derece marifetli kuşlarının becerilerini artık yaraşmalarda halkla paylaşmak istiyorlar. ” dedi.
--------------
Arşivlerden Güyeder Hakkında Bir Forum Mesajı;
Sevgili güvercin severler Çanakkale güyeder olarak 21-22 ocak 2006 tarihinde birinci kanatlı hayvanlar festivali yapıyoruz.tüm camianın festivalimizi onurlandırmasını bekliyoruz.
İRTİBAT TEL:
Çanakkale GÜYEDER Başkanı
Levent Öner 0535 576 53 23
Yönetim kurulu
Gözüm Ali 0535 494 34 49
Muharrem Aycan 0542 324 53 77

2 yorum:

Adsız dedi ki...

abi siz hic acık degilsin ramazanda geldim ne zaman acarsınız

Adsız dedi ki...

Mezat yeriniz açıldımı varsa nerededir?