Güvercin ve Güvercinci

25 Haziran 2007 Pazartesi

Mynet - Haber - 15 milyarlık güvercin (09.01.2007 10:11)


Mynet - Haber - 15 milyarlık güvercin (09.01.2007 10:11):
15 milyarlık güvercin
Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde yapılan güvercin müzayedesinde Mardin Şakşak Kaplama cinsi bir güvercin 15 bin YTL'ye alıcı buldu.

Güvercin meraklıları tarafından 1995 yılında kurulan Güvercin Sevenler Derneği'nin yeni lokali açıldı. Açılışta bir de müzayede yapıldı. Köprübaşı Belediye İş Hanı'nda bulunan yeni lokalin açılışına, çeşitli il ve ilçelerden yüzlerce güvercin bakıcısı ve yetiştiricisi katıldı.
Türkiye'nin dört bir yerinden getirilen Mardin, Bademli, Kara Kuyruk, Çakal, Posta, Hünkari Güllü, Arap, Şeş, Samur, Beyaz, Baska, Karabaş, Taklacın ve Dolapçın cinsi birbirinden güzel güvercin görücüye çıkarılarak yeni sahiplerini buldu.
Meraklıları, beğendikleri güvercinlere bazen 10-20 YTL, bazen de binlerce YTL verdi. Açık arttırmada Mardin Şakşak Kaplama cinsi bir güvercin tam 15 bin YTL'ye alıcı buldu. En pahalı kuşu alan güvercinseverin ismi açıklanmadı.

Mustafakemalpaşa Güvercin Sevenler Dernek Başkanı Ahmet Kurtuluş, açılışa katılan güvercin sevenlere teşekkür ederek, "Daha önceden olduğu gibi bundan sonrada güvercin borsası Mustafakemalpaşa'da belirlenmeye devam edecek. Yeni lokalimiz hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Dernek çatısı altında her hafta perşembe ve cumartesi günleri müzayede yapılacağı öğrenildi.

Hiç yorum yok: