Güvercin ve Güvercinci

21 Haziran 2007 Perşembe

Basında Güvercin...

Basında Güvercin...: "Bir zamanların haberleşme aracı olan posta güvercinleri şimdilerde bu yeteneklerini yarışmalarda gösteriyor. Meraklıları tarafından özenle yetiştirilen posta güvercinleri çok uzun mesafeleri kanat çırpıp aşabiliyor ve ülkenin bir çok yerinden İstanbul'daki evlerine dönebiliyor.

Özel güvercin taşıma kamyonu ile Adıyaman Gölbaşı'na getirilen 300'ün üzerinde güvercin severe ait post güvercinleri, hava yolu ile 830 kilometrelik etapta birincilik için yarışıyor.

Sabahın ilk ışıkları ile birlikte 06.15 sularında bırakılan posta güvercinlerinden, İstanbul'un çeşitli semtlerinde bulunan yuvalarına ilk varan güvercin birinciliği elde edecek. Serbest kalan güvercinler havada bir iki tur attıktan sonra İstanbul'a doğru yönelip gökyüzünde kayboldu.

Yılda birkaç kez yapılan yarışmalarda güvercinler derece için kanat çırpıyor. Yarışmalara katılan güvercinlerin büyük bir kısmı yuvasına dönerken evine dönemeyenler ise doğada yaşamlarını sürdürüyor.

Posta Güvercinleri Küçükköy Bölge Kurucusu Osman Abbaze, yarışmaya İstanbul'da bulunan bütün posta güvercinleri derneklerinin katıldı�"

Hiç yorum yok: