Güvercin ve Güvercinci

21 Temmuz 2007 Cumartesi

Güvercinler Dünyası,Güvercin Irkları,Güvercinler,Güvercin Hastalıkları,Güvercin Vitaminleri,Satılık Güvercinler,Güvercin İlaçları,Güvercin

Güvercinler Dünyası,Güvercin Irkları,Güvercinler,Güvercin Hastalıkları,Güvercin Vitaminleri,Satılık Güvercinler,Güvercin İlaçları,Güvercin: "Pasteurelosis ( Pasteurella )

GENEL BİLGİLER

Kolera adı ile bilinen bu hastalık, insanın yanı sıra kedi , köpek, tavşan gibi evcil hayvanlarda ve at, eşek, inek keçi gibi çeşitli hayvanda da gözlenmektedir. Hastalığa neden olan Pasteurella bakterisinin bir çok çeşidi bulunmaktadır. Bu bakteri ilk kez 1880 yılında Fransız bilim adamı Louis Pasteur tarafından bulunmuş ve ayrı bir hastalık olarak tanımlanmıştır. Güvercinlerde hastalığa neden olan mikrop, bu bakterinin Pasteurella multocida adı verilen bir türüdür. Güvercin kolerası olarak adlandırabileceğimiz bu hastalık, hayvanlardan insana bulaşabilen bir özelliğe sahiptir. İnsana bulaşma daha çok hastalığı taşıyan evcil hayvanların insanı ısırması ya da tırmalaması gibi olaylar sonucu gerçekleşmektedir. Bu nedenle güvercinden insana bulaşma fazla yaygın değildir. Gene de bu hastalığı taşıyan kuşlara sahipsek dikkatli davranmak gerekmektedir. Hastalık, kanatlı kümes hayvanlarında ve kuşlarda yaygın olarak"

Hiç yorum yok: