Güvercin ve Güvercinci

15 Ocak 2017 Pazar

güvercin kümesi

Güvercin Kümesi yapımı

Daha önce de  yazılarımızda güvercin kümesinden bahsetmiştik.
Güvercin kümes, konusu çok uzun bir mevzudur. Sevgimizi verdiğimiz , zaman harcayıp üzerine titrediğimiz güvercinlerimizin yaşam alanı özellikle damızlık güvercinlerimizin yuvaları olması güvercin kümesi tasarımının önemini arttırmaktadır. .
Güvercin kümesi yapımında ikkat edilmesi gereken bazı hususları sizlerle paylaşmaya çalışacağım.
Öncelikle güvercinlerin rahat edebilmesi için  kümeslerin ölçülerinden bahsetmek istiyorum.
Hepimiz  güvercin kümesinin büyük olmasının daha  iyi ve kullanışlı olacağını düşünürüz. Enine boyuna çok büyük güvercin kümesleri yapıyoruz.  Bu tamamen yanlış bir düşüncedir. Güvercin kümesi ebatları150 cm *150 cm yükseklik ise  ise çatı ile beraber 200 cm olması en idealdir.
Daha büyük ölçülerde yapılan kümeslerde güvercinlerimizi  yakalamak kat kat zorlanırız.  Bu nedenledir ki  güvercinler bizden uzak durabilirler ve sahibine yaklaşmazlar,  aramızda bir  iletişim gerçekleşmez. Karşılıklı sevgi alışverişinde de kopukluk olursa işin temelinde bir takım eksiklikler meydana gelir.
Yukarıda bahsettiğimiz, vermiş olduğumuz boyutlar  tam kuşların rahatlığı ve sizin ile irtibatı sağlayabilmesi için idealdir.Daha önce yani eskiden güvercin ustaları bizlere bunu böyle aktarmışlardır.Bir de mühim konu daha güvercin kümesinin yönüdür. Güvercin kümeslerinin yönü karınca yuvaları gibi güneye bakmalıdır. Güvercinlerimizin rahatlığı için ve içinde yaşayacakları uygun sağlıklı bir hayat  için bu çok önemlidir.
Güneş kümesi güneş görmelidir. Gölge tentesi ve kümesin önü rüzgarı içeri almamalıdır.
Evet kardeşim aynen senin dediğin gibi yavru alma verimi de gelişir ve daha fazla artar böylece.
Malzemeler konusunda bilgi verilecektir.
 2 çift güvercin için 1 m ye 1m yeterlimidir
2 çift güvercin burada rahat yaşar ancak içine güvercinlerin tünemesi için yerler yaparsanız iyi olur yuva haricinde .. Abi en fazla kaç güvercin alır. ?
 2 cift güvercin alsam kac metrelik kümes almam gerek ve kac tl ye mal olur.




3 yorum:

Adsız dedi ki...


Özel olarak inşa edilmiş kutu, güvercinlerin başarılı bir şekilde üremesi için en uygun şartları sağlar. Bir yetiştirme kutusu, başka bir yuva kasesi için ilave zemin ve bir tanesi dikey olarak hareket ettirilebilen bir ahşap kör ile donatılmış iki ön kapı içerir.
Sürgü, genç kuşların konumuna bağlı olarak çerçeve üzerinde yukarı veya aşağı hareket ettirilebilir. Kör, daima genç kuşun kutunun açık kısmında olduğundan emin olmak için ayarlanmalıdır. Kaydırıcı düzeni sayesinde optimum kutu havalandırması sağlanır.
Güçlü çiftleşmelerde ayrıca bölmeli bir kapı da sunuyoruz. Bu bölücü yuva kasesi için bir tahta altında güvercinleri kapatmayı sağlar. Yuva kaselerinin birbiri ardına düzenlenmesiyle kutunun diğer kısmı güvercin çiftleşmesi için tamamen kullanılabilir. Sonuç olarak, dölleme yüzde yüz emin ve yumurta ezilmeye karşı korunmaktadır.

Adsız dedi ki...

Güvercin delikli posta kutuları İngiltere'de posta ofisleri ile birlikte gönderilmekte ve postaların daha sonra sevkıyat için hazır hale getirilmek üzere kolayca sınıflandırılması sağlanmaktadır. Kutular posta kutusu alanlarında gruplandırılmış ve tanımlama sekmeleri genellikle kutunun sol üst köşesine sabitlenmiş ve öğelerin kolayca girişi ve alımı sağlanmıştır. Güvercinlik delikli posta kutuları, mevcut işlem taleplerini karşılamak için kutuların yeniden düzenlenmesine olanak tanıyan, tekerlek ayaklarına monte edilebilir.

Adsız dedi ki...

Güvercinler gerçekten aptal değil mi? Bunu nasıl yapıyorlar?

Yüksek Mahkemedeki bir yer için hiçbir güvercin onaylanmamasına rağmen, güvercinler, zor seçimlerle karşı karşıya kaldıklarında anlık yargılamalara şaşırtıcı derecede ustalıkla el attılar. Bu, baskı altındaki doğru ve otoriter karar vermeyi gerektiren herhangi bir iş için onları uygun hale getirir. Güvercinlerin övmek için kullandıkları pozisyonlar arasında, "anında tekrar oynama" yılı boyunca, hava trafik kontrolörleri, kelebek oy sayaçları ve profesyonel futbol hakemleri yer alıyor.

Google güvercinleri nerede buluyor? Bazı özel ıslah laboratuarı?

Google, kümeleri için yalnızca düşük maliyetli, cadde üzeri güvercinleri kullanıyor. 50'den fazla Phds (Güvercin hasat köpekleri) Google'ın paketi tarafından şehir parkları ve plazalardan toplanan güvercinlere, web sitesi alaka düzeyi yönünde hızlı bir yönlendirme verildi ve uygun bir veri kümesine atandı.

Güvercinleri küçük bilgi kümelerinde tutmak zalim değil mi?

Google, güvercin personelinin ahlaki muamelesi için tüm uluslararası standartları aşıyor. Sadece ücretsiz aralıklı kümes ve pencere çıkıntıları verilmekle kalmıyor, kolaylık için özel mola odaları da kurulmuştur. Bu odalar, nefis tohum ve tahıllardan oluşan bir ürün yelpazesine sahiptir ve avrupa usulü oymağın tadına bakmanın en güzel yerindedir.