Güvercin ve Güvercinci

25 Aralık 2007 Salı

sallabaş hastalığı

Soru: Selam güvercin sever dostlar. Ben güvercin beslemeye yeni başlayan 20 yaşında bir gencim.2 çift bir de tek erkek kuşum var. Erkek olan sallabaş hastalığına yakalanmış görünüyor. Yem yemekte zorlanıyor. İnternette birsürü güvercin üzerine hazırlanmış siteyi gezdim faydalı işime yarayacak bişey bulamadım. Hangi ilaçları kullanmam gerekir ve bu ilaçları nerden bulabileceğim hakkında bilgi verebilecek güvercin sever arkadaşlardan yardım bekliyorum. Ayrıca hastalığın teşhisi konusunda da yanılıyor olabilirim, çok tecrübeli değilm, saygaılar.
--
Cevap:Merhaba kardeş. Güvercinleri sallabaş hastalığından kurtarmak uzun zaman ve uğraş gerektiriyor. Tam iyileşeceğinin de garantisi yoktur. Titreme kalıcı olabilir, ve biraz farkedilir. .Ama güvercinin kafa yerde gezmesini önleyebilirsin. Sallabaş hastalığı için benim bildiğim en önemli ilaç aptantion isimli bir ilaç, eczanelerde bulunabiliyor. Güvercin besleyen birkaç arkadaştan duymuştum, daha sonra başıma gelince ben de kullandım. Dörtte bölecek sonra hergün bu dörttebirini vermen gerekiyor. Aynı zamanda sarımsak da çok iyi geliyor. Bir diş sarımsağı aynı ilaç büyüklüğünde bölüp güvercine yedirecen.Bu işlemler uzun zamanını alacak, ama sabredip düzenli yaparsan iyi sonuç alacaksın. Ben güvercinlerimden böyle hasta olanlardan iyileştirdim, yumurtladılar sonra yavrusunu bile aldım. Sana geçmiş olsun, kolay gelsin, başarılar.

22 yorum:

Adsız dedi ki...

slmın aleykum 30 senelik tecrubeme dayanarak sallabas hastalıgını zorda olsa yendim ama bazende o beni yeniyo ama siz kus severlere tavsiyem hasta kusun hergun kafasını kopmayacak sekilde cıt sesini duyana kadar cekin sonra elinizle masaj yapın sonra sarımsak verin birde kafasının arka tuylerini cekin ama kolay bi hastalık deyil zaman alabilir

Adsız dedi ki...

kuş sever arkadaşlar merhaba ben istanbul çamlıcadan bayram. Bende, sallabaş hasatalığını şu şekil yöntemle yeniyorum ve her yapışımda başarılı oluyorum.
şekil şu:TRİMİSİN adındaki bu ilacı üç günde bir çay kaşığının orta kısmı dolana kadar toz ilacı döküyorum ve üzerine taşmıyacak kadar su ve onu bu şekilde eritiyorum daha sonra ağız yoluyla kuşa veriyorum. Bu yönteme başlarken kuşun kuyruklarını kesinlikle çekin.Güvercin yediği besinin fazlasını kuyruğa çok aktarıyor siz bunları çekerseniz kuşunuzun direnci artar ve kuvvetlenir bu hastalık bağırsaklarda olan tenyaların vermiş olduğu rahatsızlıktır. Trimisin ilacı bağırsak sorunlarına birebir. Bir hafta önce iki tane dişi çakmaklımı ileştirdim biri yeni geldiği için alıştıramadım ve kaçtı diyeride kümeste oynuyor ve gayet sağlıklı kuşlarınız iğleşince bana dönerseniz sevinirim... saygılar bayram

mehmet dedi ki...

Bendede bi miski vardı ve sallabaş hastalığına yakalanmıştı daha 13 yaşlarındaydım pek fazla bilgim yoktu ense tüylerini yoldum ve kuşlarımın derslerimi etkileyeceğini düşünen ailem kuşlarımı bende habersiz birisine vermişti 1 hafta boyunca ağladım
kuş hastasıyım şuan 17 yaşındayım ve tekrar başlıyacağım İstanbul İçerenköyde oturuyorum Bayram abi bilgilerin için çok sağol teşekkürler .

çetin dedi ki...

slm arkadaşlar bende istanbul ümraniyeden çetin sallabaş kuşu yanlız biryere koyun karantinanız varsa oraya ense tüylerini yolun ensesindeki kan dolaşımı hızlansın herhangi bir ilaca baş vurmayın suyuna sarmısak ezin su yoluyla verin direk ağzına atmayın kusacaktır sarmısağı kuşlarınızı genelde doğal yollarla iğleştirin saygılar tüm kuşçulara sağlıklı kuşlar beslemek nasip oolsun
benim sitemede beklerim
www.taklaperformans.tr.gg

Adsız dedi ki...

sLm miLLet ben ist. aydostan musa(Muqo) ben de sallabaş mermeri vardı.1.5 senede iyileştirdim.çok ta zor oldu. sizden yapmanızı istediğim kuşu elinize almayın ve suyuna sarımsak ezip dökün.kuşunuz kesin olarak iyileşecektir.değerli bir kuş değil ise önemsemeyin . atın gitsin herkekse kolay gelsin iyi kuş beslemeler:D:D

Unknown dedi ki...

Slm Ark. Sallan bas hastalıgı bızım burda Donbas olara bılınıyıo sanırsam aynı hastalık burda bahs ettıklerı ılacları hepsını kullandım hepsı fake tek dogru yontem kıtlatma ama oda cok zaman alıyo sızın tek yapacanız kanat kuyruk yolm hayvanın boynundan pis kanı almak ve tırnaklarını kesmek kus otekısı gune ıyılesır tek yapmanız gereken kanat kuyruk gelmesını beklemek ayrıntılı bılgı shadowejder@hotmail.com iyilisen kuslarım var fotolarıda var ark.

Adsız dedi ki...

merhaba arkadaşlar sallabaş iki çeşit olur biri titrer ve kuşun kursağı çamur gibidir bu kuşlara ksinlikle vitamın verilmez aption buna fayda sağlar kuşunuzu damızlıktan alım salmaya bırakın yerde gezerken geçer stres tir bi nevi damızlıkta daha cok görülür

Adsız dedi ki...

selam kardeşim ben aşagı yukarı 10 11 senedır kuş bakıyorum dönbaş kuslarda en kesın yöntem benımde uyguladıgım kuyruklarını yolmak kuşun kendini toplaması için yani bu kısım... ense tüylerini yolarak ordaki pis kanı bir kesici yardımıyla fazla kesmeden bi sıyrık yöntemiyle ordaki kanı akıtarak kurtula bilirsin bu hastalıktan 1 2 haftayı bulurum tamen iyileşmesi

Adsız dedi ki...

Merhaba arkadaşlar;

Sallabaş yani bizm buralarda sallamaç hastalığı genellikle strese bağlı olarak kafes veya benzer darlık alanda hayvanın kalmasından kaynaklanır. Bunun yanı sıra güneş ile çok fazla göz teması vs olarak devam eder. İnsanlardaki boyun tutulmasına benzer bir rahatsızlıktır.

Boyun ve başın ön bölgesindeki kan hareketi yavaşlar ve pıhtılaşmalar meydana gelir.

Tedavi Yöntemi

Bu dönemde hayvan besini çok fazla yiyemediği için zayıflar ve bu zayıflamayı engellemek için ilk önce yapmanız gereken kuyruk yolumu ve nakat kırkımıdır ( makasla kesmek ).

Daha sonra başın üst bölgesinden burnuna doğru parmak ile basınç yaparak kanı buruna doğru biriktirdikten sonra bir çöp veya iğne ile burunu kanatıp koyu renkli kanı dışarı atmasına ve kan hareketnin hızlanmasına yardımcı olmaktır.

3-5 gün bu şekilde güvercin serbet ve geniş bir ortamda tutulur. Ve iyileşme gözlenmediği takdirde boyun bölgesi sert bir şekilde yolunarak tüy köklerinden kan gelmesini sağlamktır. Ayrıca kesici ( jilet vs. ) araçlarla hafifce bir iki çizik atmak ve kanı akıtmak bunun yanı sıra günde 2-3 kere masaj yapmakta iş görecektir.

10 içerisinde hayvanda gözle görülür bir değişiklik farkedeceksinizdir.

Tabi bu tedavi yöntemi uyguladığım hayvanlarda yüzde 70-80 başarılı olmaktadır. Zaten 100 de 100 başarıda neredeyse imkansızdır.


Saygılar.... Manisa Posta Yetiştiricisi Recep...

Adsız dedi ki...

Merhaba Arkadaslar

Sallabas hastaligi ile ilgili okudugum hersey yanlis ilaclar falan hepsi yanlis benim yillar once cok sevdigim bir guvercinim bu hastaliga yakalandi veterinere goturdugumde yapilacak bir sey yok kes at dedi ve antibiyotic verdi obur guvercinlerim icin koruyucu olarak.
Ben eve dondugumde guvercinime kiyamadim ve ne yapabilirim diye dusundum en sonuda guvercinlerimin tek yonlu beslendigine karar verdim dogada bu tur olaylar neredeyse hic yok gibi cunku hayvan beslenirken her turlu vitamini dogal yoldan aliyor bizim kumeslerimizde ise yanlizca misir,bugday,kenevir tohumu yiyebiliyorlar dolayisiyla hayati oneme sahip bircok vitaminden mahrum kaliyorlar.Zaman ile bu olay sallabas hastaligini meydana getiriyor.
Ben bu isin cozumunu soyle buldum hasta hayvana her gun bir tablet multi vitamin (insan icin olanlardan)yutturdum bir ay sonra guvercinimde hastaliktan hic bir eser kalmadi.denenmistir korkmadan deneyebilirsiniz yanlizca bir ay sabr etmeniz gerekiyor.
saygilarimla

zürich dedi ki...

bir sürü tecrübe okudum hangisine güvenelim hangisini uyguluyalım?

Adsız dedi ki...

herkese slm benim kuşum yavaş yavşa salla başına yakalanıyo ne yapmam gerekiyo yardım edin kuş süper... yardımlarını bekliyorum

Adsız dedi ki...

BU HASTALIĞA İLAÇ FELAN KAR ETMİYOR BEN KUŞ BESLEYELİ BERİ BU HASTALIĞA YAKALANAN KUŞLARIMIN BOYNUNDAKİ TÜHLERİ YOLUYORUM VE BURNUNU KANATIYORUM BU SAYEDE ALLAHA ŞÜKÜR ÇOĞU KUŞUMU BU HASTALIKTAN KURTARIYORUM(-BU ARADA BEN DEMKEŞ BESLİYORUM-)

Adsız dedi ki...

SALABAŞ OLANA KADA AKLINIZ NERDE İYİ BAKAN İŞİ BİLEN HİÇ HASTALIĞA YAKALANMAZ ALLAHA ŞÜKÜR YAZDIĞINIZ ŞEYLERDE ÇOK SAÇMA YOK SARIMSAK YOK KAFASINI ÇEK MASAJ YAP FALAN...SALLABAŞ EN SON NOKTADIR İLK BAŞ KEYFSİZLEŞİR BOZULUR BİR SÜRÜ BELİRTİSİ OLUR.BIRAKIN YA

Adsız dedi ki...

yha yardımınıza ihtiyacım var benim mardin kusum boynu felç ucamıo ama yavru veriyor ben bunu uçurmak istiyorum hatalık sallabas ama anlamadım kus bıynunu altına alıyor hep ne yapabilirim

Adsız dedi ki...

slm kuscu dostlar ben ıkı yol soyleyeyım 1. sarımsak yutturun 2.bı secenekte ufak tanelı nohuları secıp sırkede bekletın ve kusa yutturun 2 secenekte etkılır :)

Adsız dedi ki...

herkese merhabalar. ben 17 senedir kuşçuluk yapmaktayım. kümesimde ilk defa başıma gelen bir hastalık var. yaklaşık 9 aydır uğraşıyorum ve baş edemedim. kuşlarım görünürde sağlıklı ancak yumurtada bulunan yavrular çıktıktan 2 yada 3 gün sonra ölüyorlar. ana-babada bakınca bir sorun yok gibi görünüyor. kullanmadığım ilaç kalmadı. ölen yavruların hepsinin kıçında yeşil bir beze oluşuyor. son ölenlerden bir kaç tanesinin içini açtım ve inceledim. bağırsak kısımlarından küçük beyaz kurtlar çıktı. yaklaşık 100 tane yavru bu şekilde öldü. kümesten hiç yavru alamadım. bütün kuşların yavruları ölüyor. sorun hala devam etmektedir. ne yapacağımı bilmiyorum. yardımcı olabilecek arkadaşlar lütfen yazsın. şimdiden teşekkürler.

Adsız dedi ki...

merhaba bnde güvercin besliyorum tek yayar olan şey sarmısaktır 1 günde sabah akşsam 1 tane yani sabah akşam dediğimizde 2 tane sarımsak verin ama 1 sarımsağı 4 e bölerek elinizle verin bnde yapıcam ama şimdiden 4 gün deçti yaptığım maşallah çok güzel oldu yeniden doğmuş gibi saygılar..

Akçadağ dedi ki...

Arkadaşlar benim çok kuşum sallabaş hastalığından öldü. Bende bunun üzerine heryerde araştırdım. Size çok mükemmel bi çözüm söyleyecem. Kuşun kanatlarından 8 er tane. Kuyruğunun ise hepsini çekin. Kanadı ve kuyruğu çıkmaya başladıkça kafasıda düzelecektir ben bu şekilde çok pahalı bi Kuşumu kurtardım şimdi ise göklerde süzülüyor. Bunu yaptıktan sonra beni arayın Size bi püf noktasını anlatıcam 05070569120

Akçadağ dedi ki...

Arayın arkadaşlar mükemmel çözüm söylicem ben yaptım çok basit. Şuan sallabaş hastalıktan hiç korkmuyorum 05070569120

Akçadağ dedi ki...

Arkadaşlar benim çok kuşum sallabaş hastalığından öldü. Bende bunun üzerine heryerde araştırdım. Size çok mükemmel bi çözüm söyleyecem. Kuşun kanatlarından 8 er tane. Kuyruğunun ise hepsini çekin. Kanadı ve kuyruğu çıkmaya başladıkça kafasıda düzelecektir ben bu şekilde çok pahalı bi Kuşumu kurtardım şimdi ise göklerde süzülüyor. Bunu yaptıktan sonra beni arayın Size bi püf noktasını anlatıcam 05070569120

Unknown dedi ki...

Bendede yeni oldu kuşun ense kismindaki tüğlerini yoldum sarimsak veriyorum sabahlari beklicez gorecez inş gecer sonucd onlarda canli